Protest tegen voorgenomen sluiting basisschool De Fontein in Westerhaar

3 maanden geleden gepubliceerd

In het dorp Westerhaar lopen de emoties hoog op. Ouders en kinderen zijn boos, verdrietig en gefrustreerd over de geplande sluiting van de basisschoollocatie van De Fontein aan de Hoofdweg. Ze zijn vastbesloten om te strijden voor het behoud van deze belangrijke locatie.

Spandoeken en protesten

Westerhaar heeft een geschiedenis van protest. Eerder zagen we al spandoeken toen een woningcorporatie rijtjeshuizen wilde bouwen in plaats van de beloofde twee-onder-een-kapwoningen. Nu is het schoolplein gevuld met protestteksten tegen de sluiting van de basisschool. De inwoners van Westerhaar zijn niet bang om hun ongenoegen te uiten.

Plannen van schoolorganisatie sco-t

De schoolorganisatie sco-t wil de twee locaties van De Fontein samenvoegen aan de Oranjestraat. Hierdoor zou de locatie aan de Hoofdweg moeten sluiten. Deze plannen zijn hard aangekomen bij de kinderen en ouders van de school aan de Hoofdweg. Het is een school met een groot schoolplein en een gebouw dat een deel van de geschiedenis van het dorp vertegenwoordigt.

Geen noodzaak voor sluiting

De school aan de Hoofdweg is nog steeds populair en heeft momenteel 143 leerlingen. Sco-t beweert dat de samenvoeging nodig is vanwege de krimp in Westerhaar en om goed onderwijs te garanderen. Echter, volgens de regelgeving hoeft een school pas gesloten te worden als het 79 leerlingen of minder heeft. Dit is niet het geval voor De Fontein aan de Hoofdweg. Daarom is de weerstand tegen de voorgenomen sluiting sterk. Zowel ouders als raadsleden zijn nog lang niet klaar met strijden.