Gemeente Twenterand neemt voor derde keer deel aan NK Tegelwippen

2 maanden geleden gepubliceerd

Gemeente Twenterand doet dit jaar voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen. De vijfde editie van deze groene herinrichtingsactie is van start gegaan en inwoners van Twenterand worden aangemoedigd om hun tegels te verruilen voor groen.

Tegels eruit, groen erin

Het NK Tegelwippen heeft als motto ‘Tegels eruit, groen erin’. Door tegels te vervangen door gras, bloemperken, bomen of geveltuinen, wordt Nederland klimaatbestendiger, aantrekkelijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen en bovenal, mooier! Dit initiatief wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door diverse groene organisaties in Nederland. Meer dan 180 gemeenten verspreid over het land nemen deel aan deze actie.

Wethouder Arjan Hof moedigt inwoners aan om deel te nemen: “Vorig jaar hebben we 16.583 tegels gewipt tijdens het NK Tegelwippen. Dit jaar hopen we dat aantal te overtreffen. Daarom roep ik iedereen op: pak een schep, wip de tegels uit je tuin en meld ze aan voor het NK Tegelwippen. Samen maken we Twenterand kampioen!”

Gratis inleveren van gewipte tegels

Inwoners die besluiten om hun tegels te verruilen voor groen, kunnen hun gewipte tegels gratis laten ophalen door de tegeltaxi van de gemeente of ze gratis inleveren bij de milieustraat in Vroomshoop. Deze actie loopt tot 31 oktober 2024. De gemeente Twenterand biedt zo ondersteuning aan inwoners die aan de slag gaan in hun tuin.

Twenterand gaat dit jaar de strijd aan met andere Twentse gemeenten in de zogenaamde ‘Twentse poule’ van het NK Tegelwippen.